Huurverlaging

Wij verlagen jouw huurprijs

In Nederland bestaan er tal van regels omtrent de huurprijs van een kamer of appartement.

Zo mag een verhuurder niet meer vragen dan een bepaalde prijs voor jouw woonruimte. Deze maximum prijs wordt berekend aan de hand van een wettelijk puntensysteem. Afhankelijk van de grootte en voorzieningen van je woning, krijg je meer of minder punten. Hoe meer punten, hoe hoger de huurprijs die je verhuurder maximaal mag vragen.

Als je Frently binnen de eerste zes maanden van je huurcontract inschakelt, dan kunnen we je huur met terugwerkende kracht verlagen. Een huurverlaging is ook mogelijk als je al langer dan zes maanden in je woonruimte verblijft. In dat geval wordt je huurprijs verlaagd vanaf de toekomst. Nieuwsgierig of jij op dit moment meer betaalt dan wettelijk toegestaan? Maak dan een afspraak voor een gratis huurcheck bij jouw thuis.

Een voorbeeld

Linda betaalt een kale huurprijs van € 275,- per maand. Ze heeft een kamer met centrale verwarming op de Grote Markt. De oppervlakte van de kamer is 12 m2. Linda deelt haar keuken, badkamer, wastafel en toilet met drie huisgenoten. Ze heeft geen buitenruimte en geen fietsenberging.

Volgens de wet wordt aan deze woonruimte 83 punten toegekend. Daarbij hoort een huurprijs van maximaal € 168,80. Dit betekent dat Linda’s verhuurder elke maand veel te veel huur vraagt voor haar kamer. Ze heeft recht op een huurverlaging van € 106,20 per maand.

De huurprijscheck op onze website geeft je een goede indicatie van jouw maximale huurprijs. Wil je echter een exacte berekening, dan raden we je aan om een afspraak te maken voor een kosteloze en vrijblijvende huurcheck bij jou thuis.

Maak een afspraak