Hoe vind ik een studentenkamer in Groningen?

7 tips om de ideale studentenkamer te bemachtigen

Hoe vind ik een studentenkamer in Groningen?

Helaas is de kamernood in de stad Groningen ontzettend hoog en is het erg lastig om een kamer te vinden. In dit artikel geven we je een aantal tips om je zoektocht te vergemakkelijken. Ook tref je een overzicht aan van de woningcorporaties en bemiddelingsbureaus in de stad Groningen.

#1 Via via

De beste manier om een kamer te vinden, blijkt toch via je eigen netwerk. Plaats een berichtje op Facebook, Instagram en Twitter, vraag je buurman, bel die oude vakantievriend of stuur een berichtje naar die vervelende oom of tante. Wie weet levert dit jou wel een kamer op.

#2 Facebookgroepen

Lukt het niet om via vrienden en bekenden een kamer te bemachtigen, speur dan de Facebook groepen af naar betaalbare, interessante studentenkamers. Op de volgende Facebook groepen plaatsen verhuurders en toekomstige huisgenoten dagelijks vrijgekomen kamers:

Free Housing Announcements in Groningen (Group for students)
I need a room! Groningen
Student rooms Groningen
Roommate Groningen

#3 Old school briefjes ophangen

Je verwacht het niet, maar briefjes ophangen in de bibliotheek, bij je studentenvereniging, in het harmonie-complex en in de supermarkt zou je ook zomaar een kamer kunnen opleveren.

“De beste manier om een kamer te vinden, blijkt toch via je eigen netwerk.”

#4 Woningnet en woningcorporaties

De beste manier om via een verhuurorganisatie een kamer te vinden, is door je in te schrijven bij een woningcorporatie. Woningcorporaties beschikken over een groot aanbod sociale huurwoningen en kamers. Deze corporaties houden zich netjes aan de maximaal wettelijke huurprijzen en staan in het algemeen bekend als goede verhuurders.

Bij een woningcorporatie spaar je elke maand woonpunten. Hoe meer punten je hebt, hoe groter je kans op het verkrijgen van woonruimte. Kom je net in Groningen wonen? Schrijf je dan zo snel mogelijk in bij Woningnet. Woningnet brengt elke week een overzicht uit van woonaanbod van de bekendste woningcorporaties. Op deze manier kun je over een paar jaar een mooie woning huren in het centrum van Groningen:

Lefier
Nijestee
Patrimonium
Stichting de Huismeesters

#5 Antikraak

Antikraak is de verhuur van panden die leeg staan in afwachting van verkoop, sloop of renovatie. Door middel van het verhuren van een pand voorkomt de eigenaar dat het pand wordt beschadigd of gekraakt door ongewenste bewoners. Als huurder van een anti-kraak object ‘bescherm’ je als het ware het pand voor de eigenaar. Op de website van CareX kun je je kosteloos inschrijven. CareX brengt eenmalig plaatsingsgeld van 100,- euro per persoon in rekening. Ook via Villex of Ad Hoc is het mogelijk om een antikraak woning te verkrijgen.

#6 Het world wide web

Er bestaan allerlei verzamelwebsites voor verhuurders en studenten die op zoek zijn naar (mede)huurders. De bekendste websites tref je hieronder. Vergeet niet om ook dagelijks op marktplaats te kijken. Hier komen nog regelmatig kamers voorbij van particuliere verhuurders.

Welcome Students Groningen
Marktplaats.nl
Kamernet.nl
Studentenkamers.nl
Rooming.nl
Kamertje.nl
Studentenwoningweb.nl
Kamer.nl

#7 Bemiddelingsbureaus

Lukt het je echt niet om een kamer te vinden via de bovenstaande tips, speelt geld geen rol en heb je ontzettende haast? We raden het ten zeerste af, maar ga dan op zoek naar een verhuurmakelaar die je kan helpen aan een kamer.

Helaas hebben wij in de stad Groningen nog geen makelaar of kamerbemiddelaar gevonden die zich netjes houdt aan de maximaal toegestane huurprijzen (ben of ken jij die makelaar, laat het ons alsjeblieft weten!). Ook is onze ervaring met verhuur makelaars in Groningen dat ze (onterechte) kosten bij huurders in rekening brengen. Je doet er daarom goed aan om altijd je huurprijs en servicekosten te checken als je toch besluit een makelaar of bemiddelaar te contacteren.

Overzicht van de verhuur makelaars die bij ons bekend zijn:

123Wonen
Bakker Blok Letens Makelaars
Bakker huuradvies
Bulten Vastgoed
Confides Verhuur
De Noordelijke Verhuur Makelaars
Directwonen
Ella Onrust
Gruno vastgoed
HousingXL
Huis van Verhuur
K&P Makelaars
Makelaardij Zeeven
Maxx Aanhuurmakelaars
Moymoy
MVGM Vastgoedmanagement
Rotsvast
Van der Meulen Makelaars
Veldboom Vastgoed
Woldring Verhuur

Heb jij eindelijk een kamer bemachtigd en wil je meer weten over de redelijkheid van je huurprijs? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Maak een afspraak

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.