Terugvorderen bemiddelingskosten

Heb jij makelaarskosten betaald?

Een makelaar mag geen kosten bij een huurder in rekening te brengen. Toch moet je vaak betalen, omdat je de woning anders niet krijgt. Vorder de kosten die jij aan jouw makelaar of bemiddelaar hebt voldaan terug via Frently.

Als je in Nederland een woning huurt, hoef je hiervoor geen bemiddelingskosten te betalen aan de makelaar die de woning heeft verhuurd. De reden hiervoor is dat een makelaar reeds voor de verhuurder optreedt. De wet bepaalt dat een makelaar niet voor de huurder mag werken als hij reeds werkzaamheden voor de verhuurder heeft verricht.

Bemiddelingsbureaus zijn erg creatief als het gaat om de namen die ze geven aan de vergoeding die ze in rekening brengen. De volgende kosten worden eveneens beschouwd als onterecht in rekening gebrachte bemiddelingskosten: ‘makelaarskosten’, ‘administratiekosten’, ‘bezichtigingskosten’, ‘inschrijfkosten’, ‘courtage’, ‘vergoeding’ (en nog veel meer).

Het is mogelijk om bemiddelingskosten terug te vorderen tot vijf jaar na de betaling van dit bedrag. Als jij een bemiddelingsvergoeding hebt betaald, neem dan contact met ons op om deze kosten terug te krijgen.

Maak een afspraak