10 gratis tips voor de kleine studentenkamer

Hoe kan ik mijn studentenkamer efficiënt inrichten?

10 Gratis tips voor de kleine studentenkamer

Je begint je studententijd vaak in een hokje van drie bij drie vierkante meter. Erg klein, zullen de meeste studenten denken. Maar door je kamer slim in te richten, kan je met gemak een bureau, tweepersoonsbed en zelfs nog een eettafel kwijt. Lees hieronder mijn 10 tips om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten.

#1 De hoogslaper 

Onmisbaar in élke kleine studentenkamer. Onder een hoogslaper is voldoende ruimte voor de plaatsing van een bank, een bureau of zelfs een inloopkast.

#2 Gebruik de ruimte boven je deur als opslagruimte

De ruimte boven je deur blijft meestal onbenut. Maar op deze plek kun je prima boeken, handdoeken of kleding opbergen. Heb je ook een hoogslaper? Gebruik de trap van je hoogslaper eventueel om bij de opgeborgen spullen te komen.

#3 Een Murphy Bed

De Murphy bed, een kast dat verandert in een tweepersoonsbed is een fantastische ruimte bespaarder. Dit geniale idee bestaat reeds sinds 1900 en wordt in Nederland nog niet zo vaak gebruikt. Misschien iets voor jou?

#4 Gebruik maken van lichte en neutrale kleuren

Gebruik vooral geen donkere kleuren in je kamer. Door het gebruik van donkere kleuren lijkt je kamer nóg kleiner. Kies in plaats daarvan juist voor zachte, neutrale kleuren en schilder het plafond in een lichte tint dan de kleur van je muren.

#5 Een inklapbare tafel of bureau

Een eettafel of bureau dat ingeklapt kan worden zodra je het niet gebruikt, is onmisbaar in elke kleine ruimte. En heb je weleens nagedacht over een inklapbaar wasrek?

#6 Tafels en stoelen die in een kast passen

Ga eens op zoek naar meubels die in elkaar passen. Of misschien ben of ken je iemand die zelf handig is? Een fantastisch voorbeeld van een ruimtebesparend meubel is de boekenkast waar vier stoelen en twee tafeltjes inpassen.

#7 Gebruik de ruimte onder je bed

Je bed is een fantastische plek voor het verstoppen van je winterkleding, je dekbedovertrek of die oude studieboeken die je niet elke dag nodig hebt. De meeste meubelzaken verkopen handige diepe lades. Bij IKEA heb je al een ladeset voor een paar tientjes.

#8 De slaapbank

Voor lage studentenkamers is de slaapbank een prima alternatief voor de hoogslaper. Er zijn oneindig veel mogelijkheden; slaapbanken voor één persoon of twee personen, inklapbare slaapbanken en zelfs banken die je kunt omtoveren tot een stapelbed.

#9 Maak een bank van je vensterbank

Heb jij een brede vensterbank? Gooi er dan wat kussens in en verbreed je vensterbank eventueel met een extra plank. Ideaal om in te chillen tijdens een zonnige dag! Wil je het helemaal slim aanpakken, gebruik de ruimte onder je vensterbank dan als kastruimte.

#10 Berg je schoonmaakspullen praktisch op

Gebruik de achterkant van je kastdeur voor het opbergen van schoonmaakspullen. Dit doe je gemakkelijk met bijvoorbeeld stoelorganizers voor in je auto of met een tentschort.

Bekijk ook onze andere blogberichten en ontdek hoe jij geld kunt besparen op jouw studentenkamer.

Maak een afspraak

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.